Livrare gratuită a oricărui produs de pe site indiferent de costul lui! Cumpără acum

Azo Test sau cât de important este să avem grijă de pielea noastră

AZO este numele grupului de coloranți sintetici pe bază de azot care sunt deseori utilizați în industria textilă. Unii coloranți AZO se pot separa în anumite condiții pentru a produce aminele aromatice carcinogene ( cancerigene) și alergenice. Aminele sunt compuși organici derivați ai amoniacului.  

În Europa Directiva privind coloranții AZO 2002/61 / CE restricționează 22 de coloranți din această categorie din textile și din piele. 

În 1994, guvernul german a cerut ca textilele din piele și produsele importante din alte țări să fie testate în conformitate cu standardul Oeko-100/200. Standardul indică faptul că niciun material textil nu trebuie să conțină vreunul dintre cei 22 de intermediari de coloranți AZO. Dacă cel puțin unul este detectat, produsele sunt considerate a fi descalificate.  

Directiva UE 2002/61 / CE indică în mod clar că textilele nu trebuie să conțină vreunul dintre cei  22 de intermediari de colorare AZO. 

Cei 22 de intermediari de colorare AZO  

 

4-Aminobifenil 

3,3’-Dimetilbenzidină 

Benzidină 

4’-Metilenedi-o-toluidină 

4-Cloro-o-toluidină 

p-Cresidină 

2-Naftilamină 

4,4’-Methlen-bis-(2-cloro-anilină) 

o-Amino-azotoluen 

4,4’-Oxidianilină 

5-Nitro-o-toluidină 

4,4’-Tiodianilină 

4-Cloroanilină 

o-Toluidină 

4-Metoxi-m-fenilendiamină 

4-Metol-m-fenilendiamină 

4,4’-Metilendianilină 

2,4,5-Trimetilanilină 

3,3’-Diclorobenzidină 

2-Metoxianilină 

3,3’-Dimetoxibenzidină 

4-Amino-azobenzen 

 

Coloranți de tip AZO sunt folosiți atât în fibrele textile cât și în piele, plastic și hârtie. Acest tip de pigmentare reprezintă principala metodă de colorare a produsele de pe piață din cauza prețului foarte scăzut al substanțelor. 

Un alt motiv pentru care acești coloranți sunt adesea folosiți este timpul de acțiune. Coloranții AZO acționează foarte rapid, iar pentru fabrici acest aspect este un interes major. 

Cancerele de piele se dezvoltă din cauza unor modificări ce apar la nivelul epidermei. Acestea sunt cauzate de dezvoltarea anormală a celulelor ce au capacitatea de a invada sau de a se împrăștia la nivelul celorlalte părți ale corpului. Celule canceroase dezvoltate la nivelul pielii sunt determinate de mai muli factori. Printre aceștia substanțele carcinogene și expunerea primează.Exista trei tipuri pirncipale cancerul cu celule bazale (CCB), cancerul cu celule scuamoase (CCS) și melanomul

Alte substanțe restricționate ce ar putea să se afle în piele și în produsele textile ar putea include substanțe SVHC, DMF, PFOS, PoHS, 
substanțele din lista REACH-Restriction și așa mai departe. 

 

Lăsați un comentariu

Înainte de a fi postat, comentariul trebuie să fie aprobat.

Utilizăm module cookie pentru a vă îmbunătăți experiența pe site-ul nostru. Navigând pe acest site, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor noastre.
Acceptă Mai multe informații